به گزارش سافت گذر، ممکن است آینده زمین به خاطر تلاش های یک تیم تحقیقاتی از سازمان آزمایشگاه انرژی اقیانوس آرام و آمریکا، از نظر وجود زباله های هسته ای پاکتر باشد.
تیم تحقیقاتی از آزمایشگاه گفته شده، توانسته تا در یک فرآیند ادامه دار، برای نخستین بار زباله های هسته ای را به شیشه تبدیل کند.
در یک محیط آزمایشگاهی، 11.4 لیتر آب که از تانکر زباله های هسته ای دریافت شده بود، به نوعی شیشه تبدیل گشت که از استحکام بالایی برخوردار بود و باعث می شد تا ترکیبات شیمیایی و رادیو اکتیو دیگر حرکتی نداشته باشند.
زباله های هسته ای یکی از بزرگترین معضلات زیست محیطی می باشد که حتی اگر هیچ رآکتوری در دنیا دیگر فعالیت کند، باز هم میلیون ها گالن از زباله های هسته ای وجود خواهد داشت که در مدت 25 سال به عمل آمده اند.
به گزارش سافت گذر، بخشی از مشکل زباله های هسته ای، به محل دپو و از بین بردن آنها مربوط می شود ولی دیگر مسئله ای که وجود دارد این است که دیگر نمی توان از زباله های هسته ای دوباره استفاده کرد.
راه های زیادی برای مقابله با زباله های هسته ای وجود دارد و یکی از آنها، صنعت شیشه سازی است.
در صنعت شیشه سازی، مواد شیشه مانند را با شیشه های مخصوص مخلوط کرده و بر روی سطحی آن را گرم می کنند تا بوروسیلیکات تولید کنند که این ماده می تواند تا هزاران سال ثابت باقی بماند.
گسترش این شیوه، با استفاده از زباله های هسته ای باکیفیت همراه شده است ولی متأسفانه زباله های هسته ای کم کیفیت در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی گیرد. این بدان معنی است که مواد دور ریختنی توسط عناصر رادیواکتیو آلوده شده اند. منظور از مواد دور ریختنی آلوده، لباس های بیمارستانی، لاشه حیوانات آزمایشگاهی و داروهای ایزوتوپ آزمایشگاهی می باشد.
به گزارش سافت گذر، فرآیندی جدید که توسط دو سازمان ORP و WRPS آمریکا در حال آزمایش است، به زودی باعث می شود تا یک روز میلیون ها گالن از زباله های رادیواکتیو به جا مانده از سلاح های هسته ای، برای تولید شیشه مورد استفاده قرار گیرند.
این آزمایش برای این است تا مشخص شود که امکان استفاده از زباله های هسته ای و رادیواکتیو وجود دارد.
برای نشان دادن آزمایش، سازمان PNNL، زباله های مایع هسته ای را از فیلترها و ستون های یون عبور داد تا فلزهای سنگین از بین بروند.
مایع به دست آمده، سپس با ماده مخصوص تولید شیشه مخلوط شده و سپس به درون ذوب کننده 12.7 سانتی متری ریخته می شود. دمای این کوره به 1149 سانتی گراد می رسد. در هر 30 دقیقه نیز، حدود 227 گرم شیشه تولید می شد که در انتهای عملیات، کلاً مقدار تولید شده به 9.1 کیلوگرم می رسید.
به علاوه، گازهای رادیواکتیو که از فرآیند شیشه سازی به جا ماندند، توسط میعان دوباره وارد ماده مایع بازگردانده می شدند تا دوباره برای تولید شیشه مورد استفاده قرار گیرند.
در انتها، شیشه مورد بازبینی قرار می گیرد تا مشخص شود که آیا می توان آن را بازیافت کرد یا خیر.
به گزارش سافت گذر، بر اساس اعلام PNNL، در انتهای امسال (سال 2018)، احتمالاً دوباره در آزمایشگاهی دیگر، این عملیات انجام شود.
در آزمایش بعدی، زباله هسته ای درون فیلترهای متفاوت عبور خواهد کرد و فرآیند تبدیل یون نیز پیش از تبدیل شدن ماده به شیشه انجام خواهد شد.
کریس کولوسی، مدیر این پروژه می گوید:(( اگر توانستیم زباله ها را در پروژه های رسمی به شیشه تبدیل کنیم، صنعت شیشه سازی رونق خواهد گرفت. ضمن اینکه، برای بازیافت شیشه نیز بسیار مفید خواهد بود)).
منبع: newatlas.com